La fregidora d’aire:  un mite o una realitat?

Es poden fregir un quilo de patates, uns nuggets o unes croquetes amb només una cullerada d’oli?

Doncs sí, es pot! I ho pots fer de manera senzilla amb una fregidora d’aire calent, també coneguda com fregidora sense oli o airfryer.

També es poden fer alguns tipus de pa i preparacions de rebosteria, com els bagels, donuts i minipizzes.

A més, jugant amb els programes i les opcions de temperatura o temps, és possible crear plats gratinats amb verdures, de tipus lasanya i preparar aliments torrats com sandvitxos, pa francès, torrades, etcètera.

No són una nova moda, alguns dels models de fregidora d’aire ja porten al mercat més de 10 anys i la seva eficàcia està més que comprovada. S’han convertit en un electrodomèstic molt pràctic i versàtil ja que en ell pots preparar infinitat de plats.

El seu secret és que cuinen amb aire calent gràcies al seu sistema que fa circular l’aire per dins, de manera que l’aire passa, ràpidament i infinitat de vegades, per la superfície del menjar, creant una textura cruixent a l’exterior i deixant el interior suau i sucós.

El fet d’usar molt poc oli (jo sempre recomano posar una mica en aerosol o sobre la superfície, per evitar que s’enganxin) fa que, amb la teva fregidora d’aire,  puguis menjar aliments fregits sense sumar calories a la dieta.

Altres avantatges a destacar són:

És ideal per a presentacions originals dels teus aliments tradicionals: amb les diverses opcions de cocció que la fregidora d’aire ofereix, pots preparar aliments amb presentacions que no solen ser molt comuns, com les verdures o llegums cruixents. A destacar que jo preparo uns cigrons cruixents amanits amb pebre vermell i unes braves de carbassa espectaculars !!

En comparació amb els forns elèctrics, la fregidora d’aire estalvia en l’energia elèctrica perquè no té una resistència de radiació calorífica. El seu funcionament s’enfoca en transmetre l’aire per convecció, la qual cosa suposa un menor consum energètic.

De fàcil neteja, només cal rentar les restes que hagin pogut quedar al cistell. Així, t’evites haver de buidar i substituir l’oli com es fa en les fregidores tradicionals, amb el consegüent estalvi de diners.

Gràcies als diferents programes que ja s’inclouen en les airfryer, pots disposar del teu temps d’una millor manera perquè la cocció dels aliments té un temps determinat. Així, tot i que cuinar et suposi temps, pots aprofitar-i anar avançant la preparació d’altres plats.

A les nostres botigues podràs trobar dues versions d’aquestes fregidores:

Les de TRISTAR, en dos models: Manual i amb dos litres de capacitat, o Digital i amb 3L de capacitat en el cistellet.

El model de KUKEN de 3,5L de capacitat, amb un disseny elegant i 1500W de potència.

https://www.youtube.com/watch?v=tkmz2XLLkfU

Encara no tens una??

Decideix-te ja pq han estat l’èxit de Nadal passat i desapareixen només arribar a la nostra botigues !!