Ferro colat Lodge

 Lodge Cast Iron

Avui us volem presentar la marca Lodge Cast Iron, fabricant d’utensilis de cuina de ferro colat que trobareu a les nostres botigues.

És el fabricant d’aquest tipus d’articles de ferro colat més antic i de més trajectòria als Estats Units.

Fabriquen utensilis de cuina i accessoris de qualitat tradicional des de l’any 1896.

Els seus inicis van ser en una fosa de ferrocarril inactiva durant molt de temps a South Pittsburg, Tennessee, que un incendi va destruir el 1910.

Però fidels al projecte, només tres mesos després de l’incendi,  la renovada fosa de Lodge va començar de nou a fabricar productes de ferro colat.

I avui dia, aquesta fosa segueix operativa.

Ha passat per canvis i millores significatius al llarg dels anys.

Tot i així, el mètode general per crear utensilis de cuina de ferro colat d’alta qualitat continua sent essencialment el mateix, un antic procés anomenat emmotllament en sorra.

En que consisteix aquest procés?

Doncs l’emmotllament amb sorra existeix des de l’any 680 aC. i segueix sent la millor i més pràctica manera de fabricar utensilis de cuina de ferro colat.

Primer, una barreja patentada d’arrelada fosa, acer i altres ingredients s’aboca en un motlle fet de sorra. Atès que la sorra es fon a una temperatura més alta que el ferro, el motlle manté la forma.

Seguidament, una vegada que la paella o l’olla de ferro colat s’ha refredat, el motlle de sorra es trenca, deixant una nova peça d’estris de cuina de ferro colat.

Llavors, quan el ferro fos està completament net de sorra, es penja en un transportador per curar-lo.

Primer, esbandeixen amb aigua calenta i s’expulsa aire calent.

Després, aquests utensilis de cuina es ruixen amb oli vegetal i s’enfornen a una temperatura alta, molt per sobre del rang d’un forn domèstic típic.

Aquest procés crea un acabat natural que en facilita l’ús i la neteja.

Totes les peces de la marca Lodge es caracteritzen per la seva durabilitat i versatilitat.

A més, continuen treballant a trobar maneres de millorar tots els seus processos i això inclou reduir el seu impacte en el medi ambient.

Per això, al llarg dels anys, han desenvolupat programes de reciclatge a tota l’empresa, descobert maneres de reutilitzar sorra de fosa, canviat a materials d’embalatge biodegradables i invertit en equips de fosa que redueixen la contaminació i minimitzen el consum d’energia.

120 anys d’experiència avalen aquesta marca que té com a eslògan “No només fem estris de cuina, creem records que duren generacions”.