Tallers de Cuina a Teixidó

Ja sabem que quan una cosa es posa de moda, podem arribar a ser molt pesats amb el tema. I sí, la cuina està de moda. I sí, us explicarem la importància de saber cuinar.

Però no és una moda passatgera, per sort, ja que per a nosaltres, aprendre a cuinar té nombrosos avantatges, tant a nivell de salut com a nivell social i econòmic.

I és cert que cada vegada hi ha més persones que s’interessen per l’art culinari.

Assistir a tallers de cuina o a unes jornades gastronòmiques és una cosa que cada vegada adquireix més rellevància i reflecteix la nostra preocupació per la recerca d’una alimentació sana amb nombrosos avantatges.

La importància de saber cuinar

Primer, perquè menjar bé implica tenir una forma saludable per viure millor i amb bona salut.

Menjar bé permet aprimar sense privacions, cuinar les verdures a el vapor per limitar les aportacions calòriques i potenciar el sabor i les vitamines.

Potenciar el consum de proteïna vegetal i optimitzar les porcions, per no excedir-nos en ingerir quantitats enormes.

També, saber cuinar ens ajuda a guanyar autonomia i autoestima, estimula i potencia la nostra creativitat i ens permet generar confiança en un mateix.

Per als adolescents, tan conscienciats amb la sostenibilitat de la planeta, iniciar-se en la cuina els permet ser autosuficients en la seva alimentació i posar en pràctica els seus principis aprenent a cuinar els aliments de temporada i la compra de quilòmetre zero.

Un altre avantatge de ser destre en la cuina és a nivell personal, una satisfacció de donar-un plaer als sentits gust i olfacte i la possibilitat de seduir a algú a través de l’estómac.

D’altra banda, ens ajuda a socialitzar.

Cuinar a favor de la convivència ajuda a reforçar el vincle social.

Qui no se sent orgullós de preparar un dinar lloada pels amics i que allarga les sobretaules fins a l’infinit. I acompanyades d’un bon vi, sempre amb un consum moderat.

També es pot viatjar a través del menjar. Aquest punt és un dels més que aquesta tendència a gaudir del menjar ens facilita.

Descobrir la gastronomia d’altres cultures ens fa conèixer-les, entendre molts dels seus aspectes característics i ser més tolerants amb les evidents diferències entre cultures.

I finalment, a nivell econòmic, conèixer els productes de temporada i promoure la compra de productes de proximitat ens ajuda a economitzar els nostres menús.

És per tot això que en Teixidó ens hem proposat que els nostres clients puguin gaudir de tots aquests avantatges, programant tallers en el nostre Espai Cuina per a tots els gustos.

I aquest any ens hem proposat també, maridar tots els nostres plats amb l’ajuda d’una enòloga de proximitat, del Poblenou, perquè ens introdueixi en el món dels vins.

Seguiu-nos a la nostra web i a les xarxes socials per estar informats de tots els tallers de cuina que programem, que us donen idees per regalar i per passar-ho bé amb amics.

Foto de Rene Asmussen en Pexels