Dia Mundial de l’Aigua

Avui 22 de març, com cada any des de 1993, celebrem el Dia Mundial de l’Aigua per a centrar l’atenció en la importància que aquesta té i la defensa d’una gestió sostenible dels recursos hídrics del planeta.

Aquest desenvolupament sostenible del planeta és bàsic si volem satisfer les necessitats actuals de la nostra societat sense comprometre les de les futures generacions. L’aigua és un recurs fonamental per a la vida de tots els éssers vius, i, no obstant això, un recurs limitat i actualment sota amenaça per l’augment de la població mundial, la creixent demanda de l’agricultura i la ramaderia, el seu ús en la indústria i els efectes del canvi climàtic al planeta.

En conseqüència, protegir l’aigua és una tasca de tots, per la seva importància en tots els aspectes de la nostra vida.

Per exemple, sabies que el cos la necessita per :

  • La hidratació de la pell
  • Regular la temperatura corporal
  • El bon funcionament dels ronyons
  • Ajuda a la funció digestiva
  • Lubrica les articulacions
  • Possibilita el transport dels nutrients i l’oxigen a la sang

Així, una de les opcions per plantejar-se un consum sostenible de l’aigua i que està a les nostres mans és l’opció de filtrar la qual obtenim de les nostres aixetes. D’aquesta manera ajudem a reduir la quantitat de residus plàstics generats per l’embotellament d’aigua. A més, ens facilitem a nosaltres el no haver de carretejar amunt i avall amb garrafes pesades o packs d’ampolles que ocupen un espai important i generen gran quantitat de residus.

Opcions de filtrat

Per això, volem presentar dues opcions de filtrat:

  • els filtres de carbó actiu,dels quals ja us hem parlat en altres ocasions. Aquest filtre de carbó redueix el clor, equilibra el pH, mineralitza, i elimina el mal gust de l’aigua d’aixeta. El carbó binchotan proporciona calci, ferro i magnesi a l’aigua. No absorbeix el fluor que podria contenir l’aigua. Per un filtrat òptim es recomanen 8 hores tot i que a l’hora del seu ús ja podem notar la diferència.
  • El filtre d’aigua Maxtra+ de la casa BRITA. Aquest filtre és immediat ja que l’aigua es pot beure a al moment.

Us explicarem com funciona el filtre Maxtra d’un cop d’ull:

Filtro de Agua Maxtra+

Filtro Maxtra+

 

Quan farcides teva gerra Brita, el primer que trobes l’aigua és la malla extrafina a la part superior del filtre, que reté les partícules gruixudes, com la sorra.

L’aigua passa després a la base del filtre on les potents perles de resina intercanviadores  d’ions prevenen l’acumulació de calç, de manera que fan l’aigua menys dura i ajuden a protegir els electrodomèstics. També redueixen la presència de metalls, com el plom i el coure.

Barrejades amb les anteriors, es troben les perles de microcarboni procedents de closques de coco que bloquegen el clor i altres substàncies que alteren l’olor i ofereixen un sabor pur i fresc.

A Teixidó t’aconsellarem quina opció és més interessant per a tu si véns i ens expliques quin és el teu preferència a l’hora de fer la teva consum d’aigua més sostenible!