Recicla a la teva cuina!

Per què és tan important el reciclar?

Tot i que l’ésser humà és el responsable de produir una gran quantitat de residus, sembla que de vegades encara ens resistim a reciclar.

Així, l’únic que aconseguim és perjudicar-nos a nosaltres mateixos i al medi ambient, tant en el curt termini com en el futur de les noves generacions, moltes vegades més conscienciats que els adults.

A més, el petit gest de reciclar, és a dir, separar bé els residus que generem, forma part de practicar un consum responsable i reduir la nostra petjada de carboni al planeta.

Si encara hi ha algú que es pregunti què és això de la petjada de carboni, explicar-li que és el conjunt d’emissions de gasos d’efecte hivernacle produïdes, directament o indirectament, per persones, organitzacions, productes, esdeveniments o regions geogràfiques. Es mesura en termes de CO2 equivalents.

Després d’això, i per a aquelles persones realment preocupades per la nostra incidència en el canvi climàtic, podeu parlar-los de la petjada de carboni personal.

Això és, el nostre impacte en el medi ambient a nivell individual a través de les nostres accions diàries: quina energia fem servir, quin transport fem servir, que productes consumim, etc,

Per poder calcular-hi diverses apps que us ajudaran i alhora, podeu interessar-vos per les accions i iniciatives per reduir aquesta petjada de carboni personal.

Però una de les accions que podeu realitzar i de gran importància és la de reciclar: separar bé els residus que generem a la llar en el dia a dia.

Dins de la nostra casa i en concret a la cuina, generem fins a 5 tipus de residus: orgànics, rebuig, paper, plàstic, vidre.

I si a més, com és el meu cas, separes els taps de plàstic dels envasos i recicles les càpsules de cafè et vas a 7 contenidors de reciclatge.

Suposo que, igual que em passa a mi, les vostres cuines no són excessivament espaioses i ens les hem d’enginyar per donar cabuda a tots els contenidors.

Per sort, hi ha al mercat diverses solucions per fer-nos més fàcil la tasca de separar els residus.

Així, tenim cubs en vertical com poden ser el Totem de Joseph o les galledes amb tapa oscil·lant de Duett, o en horitzontal com les solucions proposades per IBILI i Brabantia. I fins i tot galledes individuals per a cada ús que els vulguis donar.

Ibili Cubo reciclaje Brabantia Bo Bin recicla huella Brabantia sort & Go cubo recicla

Les solucions més sofisticades inclouen un filtre per mitigar olors, que a l’estiu és un dels problemes principals que tenim, a part de la calor.

Si esteu buscant una solució per al reciclatge a la vostra cuina, no deixeu de passar per les nostres botigues i us assessorarem.

Per què tan important és qui recicla com qui separa bé els residus.

Com a resultat d’aquest gest quotidià aconseguiràs reduir la teva petjada de carboni personal ja que:

1.- Estalviarem energia i lluitarem contra el canvi climàtic: Si reciclem reduïm el treball d’extracció, transport i elaboració de noves matèries primeres, el que comporta una disminució important de l’ús de l’energia necessària per dur a terme aquests processos.

Això suposa menys CO2 a l’atmosfera i per tant, reducció de l’efecte hivernacle i a més, reduir la contaminació de l’aire.

2.- A més farem servir menys matèries primeres, estalviant recursos naturals del planeta.

3.- També crearem productes nous, a partir dels residus que reciclem.

Sense anar més lluny, a les nostres botigues tenim un exemple en la col·lecció BGreen de Berndes, paelles i cassoles fabricades a partir de l’alumini de llaunes de refrescos i amb un antiadherent a força d’aigua, alcohol i quars, lliure de qualsevol material pesat.

4.- Crearem llocs de treball, ja que la indústria del reciclatge obre noves possibilitats laborals.

En definitiva, estarem ajudant a l’entorn perquè les futures generacions puguin seguir gaudint d’un planeta verd i blau!